Ystgård

Ystgård
Ystgård i Sparbu

lørdag 12. august 2006

På jakt etter røtterStore deler av ystgaardsslekta var 12. august samla på Innherred. Først og fremst for å treffes, men ikke minst for å feire Line og Brynhild som ble/blir 90 år denne måneden. For manges vedkommende ble det også en fin anledning til å leite etter røtter.

Røttene fant de blant annet på Øverystgården (bildet) der Ystgården låg i tidligere tider og der det er fin utsikt over Sparbu og tilliggende herligheter. Etter en titt innom hos Magne og Gunn på Ystgården, ble det først en tur til kirkegården for å hilse på slekta som ligger der og for å se nærmere på den tradisjonsrike "Mereskjerka". Vi slapp også innom dørene der Hans Magnus "forrettet" over kirkas lange historie.

Dagens tredje store høydepunkt var festmiddag med sodd og is på Jægtvolden. Over 70 personer deltok på arrangementet og det er faktisk en ganske stor del av slekta, som ikke er særlig tallrik. Flere - ja kanskje de fleste - er i dag bosatt i Oslo og omegn, så neste gang må vi kanskje dit for å leite etter røtter!
Flere bilder fra dagen:

P.S: Du kan klikke på det lille bildet over for å få et større bilde av slekta som du eventuelt kan skrive ut. Dersom du gjerne vil ha bilder med større oppløsning, eventuelt papirkopier, eller ikke er helt fornøyd med hvordan du tar deg ut på familiebildet, så ta kontakt med meg så skal jeg se om jeg kan ordne det (det finnes flere varianter). Jeg kan også legge inn flere bilder dersom noen sender meg (gode) bilder fra dagen. dh

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar